Over Ashna

Van kleins af aan heeft Ashna al een enorme passie voor dans. Haar ouders viel dit ook op en zij hebben haar van kleins af aan gestimuleerd om haarzelf hier verder in te ontwikkelen. 

 

Op jonge leeftijd begon zij met haar eerste danslessen in 'Indiase Volksdans' en 'Kathak'. Haar liefde voor dans groeide alsmaar en in haar vrije tijd trad zij op zodra het kon. Of dit nou bij familie was, op school of op verzoek, dit maakte haar niet uit haar dansvoetjes wisten van geen ophouden.

 

Doordat haar toenmalige dansleraar zijn enkel brak, kwam er een andere dansleraar. Ashna werd hierna gevraagd om mee te doen aan een internationale wedstrijd "Dandhia Rasa". Op de leeftijd van 12 jaar kwam de dansgroep op televisie. Indertijd was dat een primeur. Nadien heeft Ashna "Bharat Natym" en "Oddissi" beoefend.

 

Tijdens haar PABO opleiding was Ashna werkzaam op de Shri Vishnu School en enkele ouders vroegen haar om in de zomervakantie danslessen te verzorgen voor hun kinderen.Het idee sprak Ashna enorm aan, echter was zij zojuist voor de 2de keer moeder geworden. Maar het was wel een mogelijkheid om haar kinderdroom te verwezenlijken. Het was namelijk haar (kinder)droom om danslerares te worden. Zij trok haar stoute (dans)schoenen aan en ging op zoek naar een locatie.

 

In een mum van tijd had Ashna een aantal leden en daarmee was Dansschool Shi-Rag geboren. De naam Shi-Rag is een samenvoeging van de namen van haar 2 dochters, Ragenie & Shiragni. Met de komst van haar jongste zoon Shiraaszh gebruiken wij een kleine nuance in de vorm van een 2 na 'Shi'. 


Dansschool Shi
2 -Rag is inmiddels een leuke dansschool met enthousiaste danseresjes en danseressen, waar dansen gecombineerd wordt met plezier en kameraadschap.

Voor velen is de dansschool niet alleen een dansschool, maar ook een ontmoetingsplaats geworden.

 

Zeer trots is Ashna op de hulp die zij krijgt van 'Juf' Karishma, 'Juf' Ranishma & 'Juf' Ragenie. Karishma is al sinds kleins af aan begonnen met dansen bij Ashna. Zij was niet weg te slaan bij haar. Ashna heeft Karishma opgeleid in het geven van danslessen, dit doet zij vol passie. Ranishma danst ook al sinds jongs af aan bij Ashna en is ook opgeleid door haar. Alhoewel zij geen vaste kracht is, kunnen wij wel onvoorwaardelijk een beroep op haar doen. Trots is Ashna uiteraard ook op 'Juf' Ragenie, de 'Rag' van Shi-Rag, haar oudste dochter. Ragenie is ook al sinds klein bezig met dansen, o.a. heeft zij Capoeira, Ballet, HipHop en Streetdance gedaan. Met haar onuitputtelijke energie levert ook zij een spetterende bijdrage aan de dansschool. 

 

Dankbaar is Ashna voor alle kansen en stimulans die zij van haar ouders, gezin en uiteraard haar leden heeft gekregen en krijgt. Deze positieve energie maakt het bestaan van Dansschool Shi-Rag mogelijk. 


 DANSSCHOOL SHI-RAG

ASHNA DEVI

 

06-38008220
ASHNA@BOLLYWOODDANS.NL